| Kompatybilność z kuchenkami | Cewka elektryczna, Gaz, Indukcja
| Gazowa, gładka powierzchnia z indukcją
| Indukcyjne, gazowe | Indukcyjne, gazowe, elektryczne, ceramiczne | Gaz, Indukcja
| Ceramiczna, Elektryczna, Gazowa, Indukcyjna
| Elektryczne, gazowe, indukcyjne | Gaz, Indukcja
| Gaz, otwarty ogień
| Gazowa, gładka powierzchnia z indukcją
| Gaz
| Gazowe | Gaz, Indukcja
| Gazowa, gładka powierzchnia z indukcją
| Elektryczne, gazowe, indukcyjne
| Elektryczne, gazowe, indukcyjne
|
| Uchwyty | Jeden długi uchwyt i uchwyt pomocniczy, Stal nierdzewna
| Długi uchwyt
| Odporny na ciepło, nitowany uchwyt ze stalowej taśmy, pojedynczy długi uchwyt
| Drewniane | Stal nierdzewna, pojedynczy długi uchwyt, nitowany
| Stal węglowa, długi uchwyt i uchwyt pomocniczy
| Drewniana rączka
| Pojedynczy długi uchwyt
| 2. Drewniany i stalowy uchwyt pomocniczy
| Pojedynczy drewniany uchwyt, nienagrzewający się
| Drewniana rączka, Pojedynczy długi uchwyt
| Drewniana rękojeść i stalowy uchwyt pomocniczy
| Drewniana, odłączana rączka
| Rękojeść ze stali węglowej, bez nitów, pojedyncza długa rękojeść
| Drewniana rączka, metalowy uchwyt pomocniczy
| Pojedynczy długi uchwyt
|
| Odporność na wysokie temperatury | Odporny na wysokie temperatury
| | Odporny na wysokie temperatury
| | Do 250°C
| | Można używać w piekarniku / Nadaje się do piekarnika / Do piekarnika
| | Odporny na wysokie temperatury
| Odporny na wysokie temperatury
| Odporny na wysokie temperatury
| Odporny na wysokie temperatury
| | Do 250°C
| | Odporny na wysokie temperatury
|
| Przeznaczenie do smażenia | Smażenie w głębokim tłuszczu, Smażenie, Obsmażanie, Smażenie na małej ilości tłuszczu, Smażenie w ruchu (stir-fry)
| Smażenie na dużym ogniu, Smażenie w ruchu
| Smażenie w woku / Smażenie na patelni (z szybkim mieszaniem)
| | Smażenie na dużym ogniu, Smażenie w ruchu
| Smażenie w woku / Smażenie na patelni (z szybkim mieszaniem)
| Smażenie w woku / Smażenie na patelni (z szybkim mieszaniem)
| Smażenie na dużym ogniu, Smażenie w ruchu
| Smażenie w głębokim tłuszczu, Smażenie na woku
| Smażenie na dużym ogniu, Smażenie w ruchu
| Pieczenie, blanszowanie, gotowanie, duszenie, polewanie sosem, wędzenie, gotowanie na parze, gulaszowanie, smażenie z mieszaniem
| Smażenie na dużym ogniu, Smażenie w ruchu
| Smażenie w woku / Smażenie na patelni (z szybkim mieszaniem)
| Smażenie w głębokim tłuszczu, Smażenie, Obsmażanie, Smażenie na małej ilości tłuszczu, Smażenie w ruchu (stir-fry)
| Smażenie w woku / Smażenie na patelni (z szybkim mieszaniem)
| |